Startpagina

De Dorpsraad Glanerbrug dient algemeen belang van het dorp

Renate Spek, Theo de Boer, Bart Klatt, Theo Noordman, Jan Willem Tierates, Cor Roskam en Bas Meijer hebben eind vorig jaar te kennen gegeven te willen stoppen als lid van de Dorpsraad Glanerbrug.
Ze werden lid om iets voor hun straat, buurt of het dorp te betekenen. Of om als nieuwe inwoners het grensdorp beter te leren kennen. Allemaal kijken ze met veel plezier terug op de tijd dat ze deel uit maakten van de DrG.
Op de vraag hoe ze het werken in de dorpsraad hebben ervaren antwoordt Bart Klatt “Als zeer nuttig voor het algemeen belang van het dorp”. Als een tijd waarin de DrG partijen, instanties, ambtenaren en buurten in de positieve zin bij elkaar en tot elkaar heeft gebracht. Een tijd waarin een koppeling is gemaakt tussen burgers, gemeentelijke instanties, woningcorporaties, met een optimalisering van communicatie en samenwerking”.

Volgens Klatt moet de DrG een helpende en adviserende schakel blijven tussen het stadsdeel Oost en de inwoners van Glanerbrug met een duidelijke visie dat initiatieven en actie vanuit de bevolking dienen te komen. “De DrG kan in deze sturend, begeleidend en adviserend zijn. De DrG dient er op toe te zien dat door de ambtenaren niet alles over de bekende schutting wordt gegooid richting de inwoners, maar dat dit in goed overleg gebeurd.

Uitnodiging afscheidsreceptie

Glanerbruggers kunnen op donderdag 7 februari tussen 17.00 en 19.00 uur afscheid nemen van de vertrekkende leden van de dorpsraad.Locatie: Meijershoes, Kerkstraat 100 op sportpark “Het Bultserve” in Glanerbrug.