Hierbij hebben wij het genoegen u uit te mogen nodigen voor de Openbare Dorpsraadvergadering van 22 november.

De vergadering begint om 20.00 uur.

Zoals altijd is eenieder hierbij uitgenodigd aanwezig te zijn en wordt de mogelijkheid geboden zijn of haar inbreng te verwoorden.

Dit zal de laatste openbare vergadering van de dorpsraad in haar huidige samenstelling zijn.
Een aantal leden van de dorpsraad zal stoppen, wel  hebben zich al nieuwe bestuurders aangemeld.
Technisch zullen wij de nieuwe bestuurders in de stichting opnemen. Belangstellenden voor een functie binnen de dorpsraad kunnen zich deze avond ook nog aanmelden.
De agenda

• Opening
  • Mededelingen
  • Verslag kascontrolecommissie
  • Verkiezing nieuwe bestuurders
  • Korte terugblik op 2018
  • Wat staat erop de agenda voor 2019
  • Rondvraag

Aan het eind van dit jaar stopt een vijftal leden van de Dorpsraad Glanerbrug.

Het is tijd voor een een nieuwe generatie Dorpsraadsleden maar het is ook tijd om terug te blikken op 24 jaar Dorpsraad.

Een samenvatting in drie delen samengesteld door onze secretaris Bart Klatt. Dit is het derde en laatste deel.

2013-2018. Drugsproblematiek

De dorpsraad is al jaren alert op de drugsproblematiek in het dorp en de inwoners weten als het er op aankomt de weg naar de dorpsraad en politie wel te vinden. De dorpsraad werkt in deze samen met politie en stadsdeelmanagement Oost.

De dorpsraad geeft meldingen van stankoverlast  en ongewenst buurt of straat gedrag veroorzaakt door drugshandel door naar de politie. Dit kan resulteren in een inzet van het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO).

De dorpsraad, politie en gemeenteambtenaren hebben regelmatig overleg met koffieshophouders en bespreken de klachten en/of meldingen. De laatste jaren worden zij hierbij geassisteerd door de burgerwacht Glanerbrug.

Bestrijding van de drugsproblematiek is voor de dorpsraad vaak een kwestie van de lange adem aangezien in het voortraject de landelijke procedure moet worden doorlopen. Meldingen van burgers zijn voor de dorpsraad en politie van essentieel belang om de drugsproblematiek goed en verantwoord in beeld te krijgen en zijn noodzakelijk voor het opmaken van een dossier.

Lees meer: Dorpsraad blikt terug deel 3