Startpagina

Instanties slaan handen ineen tegen drugsoverlast

Eind vorig jaar sloegen verschillende instanties de handen ineen om drugsoverlast op en rond de stations de Eschmarke en Glanerbrug harder aan te pakken. De gemeente Enschede, de Nederlandse en Duitse politie, de vervoerders Deutsche Bahn en Keolís/Blauwnet, OV-Oost, ProRail, NS en de Vereniging Euregio Bedrijvenpark werken op dit moment aan een convenant waarin de afspraken tussen de betrokkenen worden vastgelegd. Dat neemt niet weg dat een aantal maatregelen al in werking zijn gezet.

Er zijn inmiddels extra camera's geplaatst op de treinstations en er worden periodiek verscherpte controles uitgevoerd onder treinreizigers. Ook kondigde Onno van Veldhuizen vanuit zijn bevoegdheid als burgemeester een aanpassing op de APV aan.

Vanaf 1 januari geldt in delen van Glanerbrug een verbod op het gebruik van drugs in de openbare ruimte, Bij station Eschmarke gaat het alleen om de directe omgeving. In Glanerbrug zijn behalve het station ook sportpark 't Bultserve, omgeving Bentstraat - Kerkstraat, Schoolstraat - Dirk Hartogstraat -Tolstraat en de omgeving van sporthal De Brug aangewezen als verboden gebieden. Een dergelijke maatregel mag alleen worden toegepast als de huidige maatregelen niet voldoende zijn. Wie in de

bovengenoemde gebieden drugs gebruikt of aanstalten daartoe maakt kan worden aangehouden en krijgt een boete. Bij herhaaldelijke overtredingen mag de burgemeester ook gebiedsverboden opleggen.