Startpagina

Deelscooter/fiets hubs

De gemeente Enschede gaat vaste parkeerplekken (‘hubs’) maken voor deelscooters en deelfietsen in stadsdeel oost en Glanerbrug. Dat scheelt overlast op het trottoir.

Gebruikers zijn verplicht om op de hub te parkeren
Gebruikers van deelscooters en deelfietsen kunnen hun rit pas afsluiten als ze op de hub parkeren. Dat betekent dat er geen deelscooters en deelfietsen meer op het troittoir staan. Voetpaden blijven zo beter begaanbaar voor mensen met bijvoorbeeld een kinderwagen of een scootmobiel.

Waar komen de hubs?

Op enschede.nl/deelvervoer is te lezen dat er meerdere hubs komen in Enschede Oost en Glanerbrug. Zo is er straks binnen 300 meter lopen een hub. Er zijn al diverse hubs in stadsdeel Noord. Via deze link kom je op de webpagina met meer informatie. En via deze link bij de pagina waarop de locaties van de hubs staan.

De hub-locatie is met zorg uitgezocht
Bij het uitzoeken van de juiste locatie zijn kaarten gebruikt waarop te zien is waar de deelscooters en deelfietsen op dit moment veel gebruikt worden. Om de overlast op die plekken te verminderen is in die buurt gezocht naar een goede locatie voor de hub. De hubs voldoen aan de volgende eisen:

- er is een hub binnen 300 meter lopen;
- er moet makkelijk te parkeren zijn met een deelscooter of deelfiets;
- de hub ligt op grond van de gemeente;
- het moet passen binnen de (groene) omgeving;
- een hub ligt op een logische plek, bijvoorbeeld bij een bushalte, station, parkeerplaats of een ander logisch eind- of beginpunt.

 Aanleg van de hubs  

In oktober wordt gestart met het aanleggen van de hubs. Dit is niet veel werk. Het gaat om het aanbrengen van een parkeervak en het plaatsen van een bord. Of om het bestraten van een klein stuk openbaar groen. De weg blijft gewoon open.