Uncategorised

De droom van Glanerbrug

ONZE toekomst is ook van JOU!

Wij willen graag samen met jou in gesprek over de toekomst van Glanerbrug.

Een toekomst die van iedereen is: alle bewoners, ondernemers, scholen, verenigingen, instellingen, woningcorporaties en de gemeente.

 

Op 8 september willen we met iedereen samen ideeën, dromen en onderwerpen in beeld brengen over hoe wij ons dorp zien over 10 jaar: hoe is het hier dan?

Wat willen we in Glanerbrug bijvoorbeeld met sporten, bewegen of met muziek?

Bestaan er dan nog verenigingen?

Hoe denken we hier in de nabije toekomst fijn te kunnen wonen?

En wat heb je nodig om je veilig thuis te kunnen voelen?

Welke faciliteiten zou jij in ons dorp willen hebben?

Van wie zijn die dan? Van de gemeente of van ons?

En wie zijn dat dan: ‘ons’??

 

Hoe gaan we dat hier doen, met steeds minder mensen die in één of ander bestuur willen gaan zitten of actief lid van een vereniging willen zijn?

Wat vind jij belangrijk als je nadenkt over de toekomst van ons dorp?

Kortom, we willen samen op zoek naar een brede kijk op Glanerbrug.

 

Op 8 september a.s. wordt een eerste bijeenkomst georganiseerd, waarin wij met alle Glanerbruggers en ook met de vertegenwoordigers van verenigingen, ondernemers, scholen, instellingen en woningcorporaties, samen onze ideeën, dromen en onderwerpen in beeld willen brengen over hoe wij ons dorp zien over 10 jaar: hoe is het hier dan? En hoe gaan wij dit verder met elkaar realiseren?

 

Locatie: Avanti Wilskracht

Aanvang: 19:30 uur

 

Meld je nu aan via onderstaande link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeJSsU5mFCz6RpB07RjZeEUS23eVveJQa5bii2yj-drSvJxPA/viewform?usp=sf_link 

 

Tot 8 september!

 

Groeten van Bert, Germaine, Lorette, Coen, Henriëtte en Herman

Team Dorpsraad Glanerbrug

Win een groene straat met "Zo groen"

Een groene straat. Wie wordt er niet vrolijk van? Door een geveltuin aan te leggen kan iedereen eenvoudig zijn straat groener maken. Niet iedereen weet dat je een geveltuin mag aanleggen en hoe dat moet. Daarom stimuleert de gemeente met de campagne Zo Groen alle inwoners om dit jaar samen 1000 meter aan geveltuinen aan te leggen.

De eerste 104 meter

Afgelopen jaar werden de eerste 60 geveltuinen al aangelegd in de wijken Lasonder, 't Zeggelt en Boddenkamp. Deze geveltuinen zorgen samen voor 104 meter meer groen in de wijk. Zaterdag 20 maart reikt Mark Boers, één van de initiatiefnemers, samen met de wethouder vanuit zijn garage de eerste plantenpakketten uit aan de wijkbewoners met zo’n geveltuin. 

"Ik kijk er naar uit dat onze straten straks veranderen in fleurige en kleurrijke straten”, aldus Mark Boers. Ook wethouder Jurgen van Houdt is enthousiast over de campagne: “Heel mooi dat in deze wijk al zoveel geveltuinen zijn aangelegd. Ik hoop dat deze actie ook anderen inspireert een geveltuin aan te leggen, want zo maken we Enschede Zo Groen.”

Win een geveltuin!

Ook inwoners van Glanerbrug die hun woning én de straat willen opfleuren, worden door Zo Groen geholpen bij het aanleggen van hun eigen geveltuin; een smalle strook met planten en bloemen langs de gevel van een woning. Het aanleggen ervan kan gemakkelijk zelf, of samen met buren, gedaan worden. Ook is er een mogelijkheid tot het winnen van geveltuinen voor de eigen straat! De Groene Loper Enschede geeft maar liefst 100 geveltuinen gratis weg. Enthousiast? Ook een geveltuintje winnen? Kijk voor informatie op: www.groenblauwenschede.nl/zogroen en meld je aan. 

Zo Groen wordt mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente Enschede, Provincie Overijssel, GroenBlauwEnschede en de Groene Loper Enschede.

Gezocht: bestuurslid dorpsraad

De Dorpsraad Glanerbrug behartigt de belangen van Glanerbrug. Door contacten met dorpsbewoners en Glanerbrugse ondernemers probeert de Dorpsraad Glanerbrug leefbaarheid in de ruimste zin te verhogen. Ouderen, jongeren, kinderen, mannen, vrouwen, zonder of met migratieachtergrond, wel of niet gelovig, sporters of niet-sporters; de Dorpsraad wil er voor iedereen zijn. Door actief onderling contact proberen we informatie op te halen maar ook een beeld te vormen van wat er leeft. De Dorpsraad luistert, bundelt wensen en verbindt.

Omdat we de Dorpsraad sterker willen maken zijn we op zoek naar een extra bestuurslid.

Ben jij die verbinder en ben je geïnteresseerd om in een dynamisch team mee te denken? Stuur dan vóór 15 april een korte motivatiebrief en je CV naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Even voorstellen: Bert Siemeling

Bert Siemeling heeft zich aangemeld als bestuurslid van de Dorpsraad Glanerbrug. Hij heeft inmiddels een aantal bestuursvergaderingen meegedraaid en is volgens de overige bestuursleden zeker van toegevoegde waarde voor de Dorpsraad én voor Glanerbrug.

Wie is Bert Siemeling? Hieronder stelt hij zich aan u voor.

Na ruim 47 politiedienstjaren ga ik straks in maart met pensioen. Ook na mijn pensionering wil ik mij blijven inzetten voor de publieke taak. Mijn keuze is toen gevallen op de Dorpsraad Glanerbrug, omdat ik veel paralellen zie tussen mijn rol in de medezeggenschap en de bedoeling van de Dorpsraad. Sinds kort draai ik als bestuurslid van de Dorpsraad mee. 

Ik ben Bert Siemeling, 66 jaar jong, gehuwd en sinds 2000 woonachtig in Glanerbrug. Ik probeer fit te blijven door te zwemmen, wandelen met onze Labrador, fitness en geef ik 1x per week spinning les bij een sportschool in Glanerbrug.

Momenteel ben ik nog werkzaam binnen de eenheid Oost-Nederland van de Nationale Politie als kwartiermaker van de Banenafspraak. Dit is een afspraak waarbij werkgevers verplicht zijn banen te creëren ten behoeve van mensen die op afstand staan van de arbeidsmarkt.

Ik heb ruime bestuurlijke ervaring opgedaan als vrijgesteld lid van het Dagelijks Bestuur van de Ondernemingsraad van de politie Twente, eerst als secretaris later als voorzitter. Vanaf 2010 ben ik daarnaast vrijgesteld vicevoorzitter geweest van de Centrale Ondernemingsraad (COR). Vanuit deze laatste functie heb ik leiding mogen geven aan de advisering over de inrichting en invoering van de Nationale Politie. 

Ik ben altijd werkzaam geweest in het Twentse. Eerst in Enschede, o.a. als verkeersadviseur en de wijkdienst (Oost), daarna als leidinggevende van een basisteam in Hengelo en daarna de latere fusiegemeente Dinkelland.

Verder heb ik bestuurlijke ervaring opgedaan als (hoofd)bestuurslid van de Nederlandse Politie Bond. Momenteel ondersteun ik beleidsmatig de voorzitter van deze bond.

Het bestuur van de Dorpsraad bestaat nu uit zes personen. We kunnen nog een bestuurslid gebruiken. Iets voor jou? Meld je dan aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.