Uncategorised

Even voorstellen: Bert Siemelink

Bert Siemelink heeft zich aangemeld als bestuurslid van de Dorpsraad Glanerbrug. Hij heeft inmiddels een aantal bestuursvergaderingen meegedraaid en is volgens de overige bestuursleden zeker van toegevoegde waarde voor de Dorpsraad én voor Glanerbrug.

Wie is Bert Siemelink? Hieronder stelt hij zich aan u voor.

Na ruim 47 politiedienstjaren ga ik straks in maart met pensioen. Ook na mijn pensionering wil ik mij blijven inzetten voor de publieke taak. Mijn keuze is toen gevallen op de Dorpsraad Glanerbrug, omdat ik veel paralellen zie tussen mijn rol in de medezeggenschap en de bedoeling van de Dorpsraad. Sinds kort draai ik als bestuurslid van de Dorpsraad mee.

Ik ben Bert Siemeling, 66 jaar jong, gehuwd en sinds 2000 woonachtig in Glanerbrug. Ik probeer fit te blijven door te zwemmen, wandelen met onze Labrador, fitness en geef ik 1x per week spinning les bij een sportschool in Glanerbrug.

Momenteel ben ik nog werkzaam binnen de eenheid Oost-Nederland van de Nationale Politie als kwartiermaker van de Banenafspraak. Dit is een afspraak waarbij werkgevers verplicht zijn banen te creëren ten behoeve van mensen die op afstand staan van de arbeidsmarkt.

Ik heb ruime bestuurlijke ervaring opgedaan als vrijgesteld lid van het Dagelijks Bestuur van de Ondernemingsraad van de politie Twente, eerst als secretaris later als voorzitter. Vanaf 2010 ben ik daarnaast vrijgesteld vicevoorzitter geweest van de Centrale Ondernemingsraad (COR). Vanuit deze laatste functie heb ik leiding mogen geven aan de advisering over de inrichting en invoering van de Nationale Politie.

Ik ben altijd werkzaam geweest in het Twentse. Eerst in Enschede, o.a. als verkeersadviseur en de wijkdienst (Oost), daarna als leidinggevende van een basisteam in Hengelo en daarna de latere fusiegemeente Dinkelland.

Verder heb ik bestuurlijke ervaring opgedaan als (hoofd)bestuurslid van de Nederlandse Politie Bond. Momenteel ondersteun ik beleidsmatig de voorzitter van deze bond.

Het bestuur van de Dorpsraad bestaat nu uit zes personen. We kunnen nog een bestuurslid gebruiken. Iets voor jou? Meld je dan aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openbare vergaderingen geannuleerd

Als gevolg van de corona maatregelen zijn alle openbare vergaderingen van de dorpsraad tot nadere berichtgeving geannuleerd. Heeft u zaken die u met ons wilt bespreken of aan ons wilt voorleggen? Neemt u dan contact met ons op.

Zodra de maatregelen door de overheid versoepeld worden hopen we weer met u en andere dorpsbewoners aan tafel te zitten.

Bezorging de Grensstreek

Deze week krijgt u als het goed is Grensstreek nummer 8 in de bus. Als het goed is tenminste! In een groot deel van Glanerbrug gaat het wel goed, in andere wijken is de bezorging matig of slecht.

Dat kan drie oorzaken hebben:
– u heeft een ja–nee sticker
– de verspreider heeft geen bezorger voor uw wijk
– de bezorger laat de kranten in de papiercontainer of in de sloot verdwijnen, maar neemt de centen wel in ontvangst

Stichting De Grensstreek doet er alles aan de krant van en voor Glanerbruggers bij iedereen te bezorgen. Ook verspreider Twentehuisaanhuis zet zich ervoor in. Helaas lukt dat op dit ogenblik niet.

Mocht u geen Grensstreek hebben ontvangen dan kunt u dat melden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van postcode, huisnummer en telefoonnummer. Om u toch de gelegenheid te bieden de Grensstreek te lezen kunt u op de volgende adressen in Glanerbrug een krant afhalen:

• Bibliotheek Glanerbrug, Gronausestraat
  • Primera Jan Haast, Gronausestraat
  • Jumbo Lochan, Schoolstraat
  • Hardick, Kerkstraat
  • Albert Heijn, Gronausestraat
  • Die Grenze, Gronausestraat
  • Shell Ten Thij, Gronausestraat
  • Coop, Esmarkelaan

De Grensstreek is natuurlijk ook online te lezen op deze pagina (Dorpsraad Glanerbrug) en op http://www.glanerbrug.info/

Update vanuit de Dorpsraad

Zoals u heeft kunnen lezen of misschien heeft gehoord is de Dorpsraad Glanerbrug met ingang van januari van start gegaan met een nieuwe bezetting van het bestuur. Na een periode waarin we met diverse personen en organisaties van gedachten gewisseld hebben over wat er zoal leeft in ons dorp en wat er op de diverse lijstjes staat, hebben we ons als doel gesteld om dit te benaderen vanuit een rol als adviseur, verbinder en daar waar noodzakelijk als begeleider of bemiddelaar.

Wat ons opviel in alle gesprekken is dat er een samenhang was tussen de verschillende onderwerpen die ter sprake kwamen. Met dit gegeven menen wij dat we uit moeten gaan van een lange termijn visie van 10 jaar en waarbij alle onderwerpen de aandacht krijgen die ze verdienen en waarbij woon-/winkelgenot, veiligheid, jeugd en welzijnswerk, en niet te vergeten onze senioren de hoofdthema’s zijn, genaamd "Glanerbrug -Wonen-Werken-Sport- 2030".

Tijdens de vele plezierige gesprekken bleek dat er ook andere partijen binnen Glanerbrug vergelijkbare ideeën hadden. De sportverenigingen aan de Gronausestraat zijn van zins, of doen dat al, om daar we ze elkaar kunnen helpen/ondersteunen dit te doen. Er is een werkgroep die in samenwerking met de gemeente de herinrichting van de Gronausestraat aan het onderzoeken is. Ook de ondernemers aan de Gronausestraat  hebben zo hun ideeën om de winkelstraat nog aantrekkelijker te maken voor het winkelend publiek met daarbij aandacht voor bereikbaarheid en veiligheid. En hierbij niet te vergeten de ondernemers die hun winkels in de zijstraten hebben. "Glanerbrug -Wonen-Werken-Sport- 2030" bevat een totaal plan wat begint bij de grens en eindigt bij de Esmarkelaan.

Lees meer: Update vanuit de Dorpsraad