Startpagina

Even voorstellen: Bert Siemeling

Bert Siemeling heeft zich aangemeld als bestuurslid van de Dorpsraad Glanerbrug. Hij heeft inmiddels een aantal bestuursvergaderingen meegedraaid en is volgens de overige bestuursleden zeker van toegevoegde waarde voor de Dorpsraad én voor Glanerbrug.

Wie is Bert Siemeling? Hieronder stelt hij zich aan u voor.

Na ruim 47 politiedienstjaren ga ik straks in maart met pensioen. Ook na mijn pensionering wil ik mij blijven inzetten voor de publieke taak. Mijn keuze is toen gevallen op de Dorpsraad Glanerbrug, omdat ik veel paralellen zie tussen mijn rol in de medezeggenschap en de bedoeling van de Dorpsraad. Sinds kort draai ik als bestuurslid van de Dorpsraad mee. 

Ik ben Bert Siemeling, 66 jaar jong, gehuwd en sinds 2000 woonachtig in Glanerbrug. Ik probeer fit te blijven door te zwemmen, wandelen met onze Labrador, fitness en geef ik 1x per week spinning les bij een sportschool in Glanerbrug.

Momenteel ben ik nog werkzaam binnen de eenheid Oost-Nederland van de Nationale Politie als kwartiermaker van de Banenafspraak. Dit is een afspraak waarbij werkgevers verplicht zijn banen te creëren ten behoeve van mensen die op afstand staan van de arbeidsmarkt.

Ik heb ruime bestuurlijke ervaring opgedaan als vrijgesteld lid van het Dagelijks Bestuur van de Ondernemingsraad van de politie Twente, eerst als secretaris later als voorzitter. Vanaf 2010 ben ik daarnaast vrijgesteld vicevoorzitter geweest van de Centrale Ondernemingsraad (COR). Vanuit deze laatste functie heb ik leiding mogen geven aan de advisering over de inrichting en invoering van de Nationale Politie. 

Ik ben altijd werkzaam geweest in het Twentse. Eerst in Enschede, o.a. als verkeersadviseur en de wijkdienst (Oost), daarna als leidinggevende van een basisteam in Hengelo en daarna de latere fusiegemeente Dinkelland.

Verder heb ik bestuurlijke ervaring opgedaan als (hoofd)bestuurslid van de Nederlandse Politie Bond. Momenteel ondersteun ik beleidsmatig de voorzitter van deze bond.

Het bestuur van de Dorpsraad bestaat nu uit zes personen. We kunnen nog een bestuurslid gebruiken. Iets voor jou? Meld je dan aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.