Startpagina

Update vanuit de Dorpsraad

Zoals u heeft kunnen lezen of misschien heeft gehoord is de Dorpsraad Glanerbrug met ingang van januari van start gegaan met een nieuwe bezetting van het bestuur. Na een periode waarin we met diverse personen en organisaties van gedachten gewisseld hebben over wat er zoal leeft in ons dorp en wat er op de diverse lijstjes staat, hebben we ons als doel gesteld om dit te benaderen vanuit een rol als adviseur, verbinder en daar waar noodzakelijk als begeleider of bemiddelaar.

Wat ons opviel in alle gesprekken is dat er een samenhang was tussen de verschillende onderwerpen die ter sprake kwamen. Met dit gegeven menen wij dat we uit moeten gaan van een lange termijn visie van 10 jaar en waarbij alle onderwerpen de aandacht krijgen die ze verdienen en waarbij woon-/winkelgenot, veiligheid, jeugd en welzijnswerk, en niet te vergeten onze senioren de hoofdthema’s zijn, genaamd "Glanerbrug -Wonen-Werken-Sport- 2030". 

Tijdens de vele plezierige gesprekken bleek dat er ook andere partijen binnen Glanerbrug vergelijkbare ideeën hadden. De sportverenigingen aan de Gronausestraat zijn van zins, of doen dat al, om daar we ze elkaar kunnen helpen/ondersteunen dit te doen. Er is een werkgroep die in samenwerking met de gemeente de herinrichting van de Gronausestraat aan het onderzoeken is. Ook de ondernemers aan de Gronausestraat  hebben zo hun ideeën om de winkelstraat nog aantrekkelijker te maken voor het winkelend publiek met daarbij aandacht voor bereikbaarheid en veiligheid. En hierbij niet te vergeten de ondernemers die hun winkels in de zijstraten hebben. "Glanerbrug -Wonen-Werken-Sport- 2030" bevat een totaal plan wat begint bij de grens en eindigt bij de Esmarkelaan.

We hebben de afgelopen periode meerdere keren constructief  met de gemeente gesproken over uiteenlopende zaken en daarin aangegeven dat we verschillende thema’s onder een algemene noemer willen bespreken. De herinrichting van de Gronausestraat kan ons inziens niet los worden gezien van een gemeentelijke retailvisie. Het initiatief van de sportverenigingen aan de Gronausestraat wordt door de dorpsraad van harte ondersteund en kan gezien worden in een perspectief waarin met een langetermijnvisie alle sportfaciliteiten bijeen komen in een omnisport complex. Ook een zwembad en sporthal als basisbehoeften voor een groot dorp als Glanerbrug zou hier prima deel van uit kunnen of moeten maken.

De recent gesignaleerde overlast door de jeugd baart u, ons, de gemeente en de politie zorgen. Het is heel vervelend te moeten horen dat inwoners zich niet meer veilig voelen en kinderen niet meer in een speeltuin kunnen spelen. Dit gevoel van onveiligheid en de ervaringen die wij ontvingen zijn met de gemeente en politie heel serieus besproken en er wordt gekeken welke stappen gezet moeten worden om het gevoel van veiligheid en rust weer terug te krijgen. Zoals u heeft kunnen lezen in de TC Tubantia zijn de eerste stappen hiervoor gezet. De verwachting is dat we u zeer binnenkort nader kunnen informeren over de te nemen en genomen stappen.

We proberen als dorpsraad op meerdere manieren bereikbaar te zijn. Zo is er de website met de mailadressen van de leden en we maken gebruik van social media. Daarnaast zijn er de openbare dorpsraad vergaderingen bij Liberein. De data en aanvangstijden kunt u op onze website vinden.

Er liggen flyers bij huisartsen, fysiotherapie praktijken, de apotheek en bij supermarkten waar alle informatie nog eens duidelijk vermeld staat.

Maar wilt u contact met ons, schroom niet en mail ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

We zien u graag een keer langskomen op een van de openbare vergaderingen om met ons van gedachten te wisselen over de ontwikkelingen die spelen of uw probleem of vraag te horen. De koffie en thee staan dan natuurlijk voor u klaar.

 

Bestuur dorpsraad Glanerbrug

21-10-2019