Agenda 2018

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

De Gemeente Enschede heeft adviesbureau Olco gevraagd een zwembadvisie voor Enschede op te stellen. Met onderstaand schrijven is de Dorpsraad Glanerbrug hierover geïnformeerd.

 

Beste wijk en dorpsraden,

Graag informeer ik u over het proces om te komen tot een zwembadvisie voor de stad Enschede.

Olco Advies werkt in opdracht van de gemeente Enschede aan een zwembadvisie voor 2025. Aanleiding is het onderzoek dat het Mulierinstituut heeft uitgevoerd onder de zwembaden, waarbij naar voren is gekomen dat het beschikbare zwemwater voldoende is, maar niet meer aansluit bij de behoefte in Enschede. Enschede heeft bijvoorbeeld geen wedstrijdbad.

Bezuinigen zwembaden

Afgelopen zomer heeft de gemeenteraad besloten om € 272.000,- te bezuinigen op de zwembaden. Om deze financiële opgave te realiseren, heeft de raad besloten om  zwembad De Brug te sluiten per 1 januari 2018. Daarnaast is het voornemen uitgesproken om op termijn Het Slagman te sluiten om een nieuw zwembad mogelijk te maken. 

Wethouder Jurgen van Houdt: “Met de zwembadvisie willen we onderzoeken hoe we in de toekomst beter kunnen aansluiten bij de zwembehoefte van bewoners en wat dat zou gaan kosten. Daarnaast biedt een nieuw zwembad besparingsmogelijkheden omdat we het duurzaam en efficiënt willen bouwen. De locatie is nog niet bekend. Diverse opties liggen nog open, maar het moet wel passen in de bezuinigingsopgave van de raad.”

Proces

In februari zijn er bijeenkomsten geweest met drie groepen gebruikers: educatie, prestatie en zorg/ouderen, om hun ideeën en wensen op te halen (in april/mei wordt aan deze groep een terugkoppeling gegeven). Vanaf afgelopen week kunnen de recreatieve gebruikers en baanzwemmers via een enquête input leveren voor de zwembadvisie. Dit kan tot 1 april via een enquêteformulier waarin aandacht is voor zwembehoefte, zwemmotieven en wensen ten aanzien van zwemmen. Deze enquêtes kunnen worden ingevuld bij de zwembaden Aquadrome, De Brug en Het Slagman.

Uiterlijk in oktober dit jaar wordt de zwembadvisie behandeld in de raad. Als de data hiervoor bekend zijn zult u hierover geïnformeerd worden.