De sportclubs aan de Ekersdijk in Glanerbrug slaan de handen ineen om de toekomstige bewoners van het azc De Eschmarke aan het sporten te krijgen.
Vertegenwoordigers van de Glanerbrugse Korfbalvereniging Ons Clubje, Tennisvereniging Glanerbrug en de voetbalverenigingen Eilermark en Avanti voeren overleg met elkaar hoe de sportactivteiten voor de vluchtelingen vorm moet krijgen.
Voorzitter Barry Siero van Omnivereniging Avanti-Wilskracht liep al langer met het plan rond om zijn vereniging in te schakelen bij de opvang en begeleiding van de nieuwe bewoners van het Eschmarkerveld. „We zijn er voor een veilig sportklimaat in onze wijk. Dan kun je er beter bij betrokken zijn dan er een groot hek om heen zetten.”
Zijn initiatief wordt nu ook gevolgd door de andere clubs die volgens Siero willen samenwerken om de vluchtelingen op sportgebied op te vangen.

Sportpark openstellen

De plannen zijn nog niet concreet, maar Siero denkt dat er vrijwilligers nodig zijn die zorg dragen voor de begeleiding. „Bij ons zijn er al activiteiten overdag. Hoe gaan we dat dan doen bij de anderen? Misschien is het ook niet zo moeilijk en moet je gewoon het sportpark openstellen. Het gaat ons niet om ledenwerving. Wat kun je als vereniging voor je wijk doen? Daar gaat het om.”