Laatste Nieuws

Buurt wil actie bij de Action in Glanerbrug

Buurt wil actie bij de Action in Glanerbrug

Het had over de verkeersontwikkelingen rond de Nieuw Frieslandstraat moeten gaan. Maar daar dachten de buurtbewoners en dorpsraad heel anders over. Dat werd wethouder Hans van Agteren al snel duidelijk toen hij zich deze week meldde in het dorpshuis van Glanerbrug.

De buurt en dorpsraad waren maar in een ding geïnteresseerd: wat doet de gemeente op dit moment om er voor te zorgen dat de Action eindelijk uit hun eens zo rustige buurt vertrekt? Wethouder Jeroen Hatenboer had eerder, in de stadsdeelcommissie Oost, laten doorschemeren dat er wel een oplossing is maar dat die financieel niet haalbaar zou zijn.

Daar ging Van Agteren niet al te diep op in. „Het kan best zijn dat Hatenboer in de stadsdeelcommissie een bedrag van zes nullen heeft genoemd”, reageerde hij op de opmerking van voorzitter Theo de Boer van de Dorpsraad Glanerbrug. „Maar daar is in het college niet over gesproken. We zijn wel een paar keer in de buurt van een oplossing geweest, maar nog nooit 100 procent. We hebben met een aantal partijen onderhandeld om door te schuiven, om zo voor de Action de mogelijkheid te creëren zich in het kernwinkelgebied te vestigen. Ook nieuwbouw op het maïsveld tussen de Willem Barendszstraat en Heidevlinder zou een mogelijkheid zijn.”

Nicole Meijerink, sprekend namens de bewoners van de Nieuw Frieslandstraat, vindt dat het zoeken wel enigszins beperkt blijft. „Het zou mooi zijn als we de Action voor Glanerbrug kunnen behouden, maar niet ten koste van alles. Voor een goede oplossing moet je ook ‘out of the box’ durven denken. Je zou bijvoorbeeld eens kunnen gaan praten met het beheer van het Mirocenter. Of onderzoeken of je het bestemmingsplan kunt wijzigen om het mogelijk te maken een Action op het Euregiobedrijventerein te vestigen. Ook bij Action zijn ze niet gelukkig met de situatie.”

Als het aan de bewoners ligt, mag de motie van fractievoorzitter Niels van den Berg van Burgerbelangen Enschede voor een parkeerverbod in de Nieuw Frieslandstraat en een gratis parkeervergunning voor de bewoners wel van tafel. Er zitten voor hen te veel haken en ogen aan. Wel hebben ze ingestemd met een schouw in hun straat, om te kijken hoe de verkeerssituatie veiliger gemaakt kan worden. De schouw wordt gehouden op vrijdag 20 maart, vanaf 16.30 uur.