Enkele leden van de Dorpsraad Glanerbrug hebben het voortouw genomen om het Redemptoristenpark op te knappen.

Het park achter het Ariënshuis, is zo’n 10 jaar geleden op initiatief van het bestuur van Avanti Wilskracht om een actie op touw te zetten om zoals het toen heette de Bosrand een opknapbeurt te geven.

Na overleg met de directie van het Ariënshuis is de actie toen uitgebreid met andere Glanerbrugse verenigingen. En grote bijdrage is toen geleverd door Eilermark waarvan Freek Wip toen de voorzitter was en de kar daar heeft getrokken en door Sportlust Glanerbrug. Samen met Avanti Wilskracht hebben deze verenigingen toen deze actie grotendeels voor hun rekening genomen.

Nu is het park weer verwilderd en groeien de brandnetels over de paden. “Jammer van zo’n mooi stukje groen in Glanerbrug”, vinden de dorpsraadleden.

“Het Redemptoristenpark is een mooi stukje groen, een park met echte natuur waar men nog veel verschillende diersoorten en planten aantreft”, aldus de woordvoerder Bart Klatt.

“ De Dorpsraad wil zich inzetten voor herstel van het park en stelt voor om met vrijwilligers het park te onderhouden. Even weg uit de dagelijkse sleur en bezig zijn in de groene natuur. Genieten van o.a. de vogels, vlinders en andere dieren en tegelijk werken aan het onderhoud. Hoe mooi kan het zijn of beter gezegd worden als we ons gezamenlijk inzetten voor het park, een park met een verleden en een park met wel meer dan duizend verhalen.

Laten we trots zijn dat we zo’n mooi park hebben”.

De eerste vrijwilligers, bewoners van de bungalows op het Redemptoristenpark, hebben zich intussen al aangemeld. Maar de Dorpsraad kan meer mankracht goed gebruiken en is op zoek naar vrijwilligers die een halve dag in de maand of wellicht enkele uren tijd hebben om mee te helpen aan het onderhoud van het park.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden per mail( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), op het spreekuur op de maandagmiddag in het dorpshuis als ook telefonisch bij de voorzitter Theo de Boer(06-55966694).