Startpagina

Buurt praat mee bij inrichting schoolplein in Glanerbrug-Zuid

Buurt praat mee

Op maandag 21 maart zijn de buren van het Integraal Kind Centrum in Glanerbrug-Zuid uitgenodigd voor een informatie- en inspraakavond over de plannen voor de herinrichting van het (school)plein en de openbare ruimte. Donderdagavond kregen de aanwonenden een persoonlijke uitnodiging en een bloemetje.
De nieuwbouw van het Integraal Kind Centrum is zo goed als afgerond. „De volgende stap is de inrichting van het schoolplein, niet alleen een speelplein voor de kinderen van het IKC maar ook van de buurtbewoners”, zeggen Aaltjen Volbers van stadsdeel Oost en Bart Klatt van de Dorpsraad Glanerbrug. „De Dorpsraad Glanerbrug, stadsdeel Oost, Alifa Welzijnswerk en het IKC zijn op zoek naar buurtbewoners met lumineuze ideeën voor het inrichten van het speelplein.”

Overlast

De betrokken instanties hebben er ook voor gekozen de overlast rond De Hut, Cruyff Court en IKC aan te pakken. Afgelopen jaar misdroegen jongeren zich rond de kerst en richtten ze voor duizenden euro’s schade aan. Reden voor het management van stadsdeel Oost, Alifa Welzijn, woningcorporatie Domijn en Dorpsraad Glanerbrug de noodklok te luiden. Nick Vonhof van de gemeente Enschede maakt een veiligheidsplan. De jongerenwerkers Najat Elasri en Danny Djong van Alifa Welzijn spreken de jongeren aan op hun gedrag.

De bijeenkomst is maandag in jongerencentrum de Hut aan de Schipholtstraat 47. Aanvang 19.00 uur