Startpagina

2,2 Miljoen blijft voor Glanerbrug en onderzoek naar haalbaarheid sporthal + zwembad

 

Er komt een onderzoek naar de haalbaarheid van een sporthal én een zwembad in Glanerbrug. Dat zou een plek moeten krijgen aan de Ekersdijk. De gereserveerde 2,2 miljoen euro voor het zwembad wordt nu eerst in een nieuw 'dorpshuis' gestoken.

Nog vóór duidelijk is of en hoe de drie voetbalverenigingen in Glanerbrug gaan samenwerken aan de Ekersdijk, wil Burgerbelangen een sporthal en zwembad op die plek. Die wens verbaast de gemeenteraad van Enschede. Er moet een zogenoemde multifunctionele sportaccommodatie komen, een terrein met kleedkamers, kantine en kantoren voor de voetbal- en andere sportverenigingen in Glanerbrug.

Niet eens

Maar de voetbalclubs komen er niet uit. Toch wil BBE daarop vooruitlopend al een sporthal met zwembad op die plek. Een zwembad omdat Burgerbelangen nog steeds vindt dat Glanerbrug een eigen zwembad verdient. Op verzoek van BBE heeft Enschede 2,2 miljoen euro uitgetrokken voor het heropenen van zwembad De Brug. Dat laatste is mislukt, binnenkort valt het zwembad ten prooi aan de sloopkogel.

Verder pleit BBE nu ook voor een sporthal omdat er 7 zijn in Enschede en er stad als deze er 9 tot 12 behoort te hebben. D66-raadslid Linsey van der Veen maakt zich er al jaren hard voor. Zij verbaast zich erover dat BBE nu met dat voorstel komt: een sporthal bij het Bonhoeffer College Van der Waalslaan ligt meer voor de hand en is goedkoper.

Integriteit

Van der Veen is hoogst verbaasd dat BBE nu met dit voorstel komt, eerder zou wethouder Niels van den Berg van sport er bij de sportclubs al mee gezwaaid hebben. Nog voor de gemeenteraad ervan wist. Daarmee suggereert van der Veen een een-tweetje tussen de wethouder en BBE. Van den Berg spreekt die lezing tegen. Raadslid Van Wakeren van BBE, de man achter het voorstel, vindt die verdenking schaamteloos.

Noodzaak

Uiteindelijk stemt een meerderheid van de gemeenteraad in met het onderzoek naar de noodzaak en de kosten van een sporthal en het zwembad aan de Ekersdijk. Dat wil nog niet zeggen dat het er ook komt. Die 2,2 miljoen euro voor zwembad De Brug liggen er nog steeds. Het blijft geld voor Glanerbrug. En hoewel iedereen er plannen mee heeft, is het maar een keer uit te geven. Het plan van Enschede Anders wordt gedragen door de gehele gemeenteraad: steek het in een soort dorpshuis op die plek. "Zwembad De Brug wordt gesloopt, neem dan ook het jeugdhonk 'de Hut' ernaast mee en bouw een nieuw onderkomen", stelt fractievoorzitter Herman Brouwer voor.

Wensen en ideeën

Daar kan dan ook de wijkcoach, de politie, de dorpsraad en alles wat de buurt en het dorp verder nodig heeft, een plek krijgen. De gemeenteraad krijgt de opdracht om met de leden van de dorpsraad en de jongeren te praten over hun wensen en ideeën.