Startpagina

Update over zwembad De Brug  

De Dorpsraad samen met diverse externe adviseurs in gesprek gegaan om de mogelijkheden te bekijken voor heropening van zwembad De Brug. Daarbij wordt gekeken naar de begroting, exploitatie, financiering en toekomstige rechtsvormen. Dat zijn zaken die veel tijd kosten en zeer zorgvuldig moeten gebeuren.

Daarnaast hebben we in februari een animopeiling gehouden onder de Glanerbruggers. 2172 personen hebben vervolgens de enquête ‘Zwembad De Brug: open of slopen’ volledig ingevuld. Bijna 90% van de deelnemers gaf aan ook in het verleden gebruik te hebben gemaakt van het zwembad. Het merendeel hiervan maakte eerder 1 à 2 maal per week gebruik van het zwemwater. 63% van alle respondenten gaat nu, meestal 1x per week, naar een ander zwembad in de buurt. Wij vinden dat een onwenselijke situatie.

2059 personen (95%) hebben aangegeven weer gebruik te willen gaan maken van het zwembad als het heropend wordt. De meerderheid hiervan komt dan voor recreatief zwemmen maar ook het banenzwemmen, de zwemles, de groepslessen, de verenigingensporters en de doelgroep-zwemmers willen weer graag zwemmen in De Brug.

We hebben ook gevraagd of er mensen mee willen helpen als vrijwilliger als het zwembad heropend is. We waren blij verrast met de wijze waarop de Glanerbruggers het dorp een warm hart toedragen: 16 gediplomeerde toezichthouders willen helpen en 90 nog niet gediplomeerden zijn geïnteresseerd. 11 gediplomeerde zwemonderwijzers willen vrijwillig helpen bij het geven van zwemles en 59 niet-gediplomeerden hebben hun bereidheid getoond om het zwembad in stand te houden. En maar liefst 395 personen willen helpen bij huishoudelijke taken zoals schoonmaak, receptie, kassa of horeca. Wij vonden deze reacties hartverwarmend en bovenal: bemoedigend!

Wat ons verder stimuleerde was het positieve antwoord van 1134 personen op de vraag of men bereid is een eenmalige donatie te doen. Variërend van €2,50 tot €1.000,- is er bijna €45.000,- toegezegd. 325 personen zien wel wat in een maandelijkse sponsoring waarbij een mogelijke opbrengst dan bijna €3.500,- per maand zou kunnen zijn.

We hebben in onze enquête nog veel meer vragen gesteld. Lees hier alle antwoorden. Deze antwoorden hebben de Dorpsraad in ieder geval enorm gestimuleerd om ons hard te blijven maken voor een heropening. We onderzoeken dan ook alle opties grondig en zorgvuldig.

We participeren ook in De Droom van Glanerbrug: een groep kartrekkers die samen met inwoners kijkt hoe Glanerbrug er over 10 jaar uit zou moeten zien qua voorzieningen. Bij de vraag naar de wensen voor het dorp, kwam het heropenen van het zwembad heel vaak aan bod.

Onze volgende stap is om op 31 mei alle cijfers voor te leggen aan de Stadsdeelcommissie Oost. Aan ons én aan de positieve input vanuit het dorp zal het in ieder geval niet liggen! Samen gaan wij ervoor!!

PS: we zoeken nog bestuursleden, dus als je mee wilt denken over wat er reilt en zeilt in ons dorp: kom ons team dan versterken! (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).