Startpagina

Win een groene straat met "Zo groen"

Een groene straat. Wie wordt er niet vrolijk van? Door een geveltuin aan te leggen kan iedereen eenvoudig zijn straat groener maken. Niet iedereen weet dat je een geveltuin mag aanleggen en hoe dat moet. Daarom stimuleert de gemeente met de campagne Zo Groen alle inwoners om dit jaar samen 1000 meter aan geveltuinen aan te leggen.

De eerste 104 meter

Afgelopen jaar werden de eerste 60 geveltuinen al aangelegd in de wijken Lasonder, 't Zeggelt en Boddenkamp. Deze geveltuinen zorgen samen voor 104 meter meer groen in de wijk. Zaterdag 20 maart reikt Mark Boers, één van de initiatiefnemers, samen met de wethouder vanuit zijn garage de eerste plantenpakketten uit aan de wijkbewoners met zo’n geveltuin. 

"Ik kijk er naar uit dat onze straten straks veranderen in fleurige en kleurrijke straten”, aldus Mark Boers. Ook wethouder Jurgen van Houdt is enthousiast over de campagne: “Heel mooi dat in deze wijk al zoveel geveltuinen zijn aangelegd. Ik hoop dat deze actie ook anderen inspireert een geveltuin aan te leggen, want zo maken we Enschede Zo Groen.”

Win een geveltuin!

Ook inwoners van Glanerbrug die hun woning én de straat willen opfleuren, worden door Zo Groen geholpen bij het aanleggen van hun eigen geveltuin; een smalle strook met planten en bloemen langs de gevel van een woning. Het aanleggen ervan kan gemakkelijk zelf, of samen met buren, gedaan worden. Ook is er een mogelijkheid tot het winnen van geveltuinen voor de eigen straat! De Groene Loper Enschede geeft maar liefst 100 geveltuinen gratis weg. Enthousiast? Ook een geveltuintje winnen? Kijk voor informatie op: www.groenblauwenschede.nl/zogroen en meld je aan. 

Zo Groen wordt mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente Enschede, Provincie Overijssel, GroenBlauwEnschede en de Groene Loper Enschede.